9.07.2010

Kuyu Kebabı

İlk defa bir yerde yemek yerken önce merak edilen şey o bölgenin, yörenin kendine has bir yemeği olup olmadığıdır. Eğer bu yer turistik ise kazık yenileceği bilinse de o yiyeceği denemek istiyor insan. En azından hakkında bilgi sahibi olup ileride ona göre hareket etmek için. Geçen gün Safranbolu’ya gittik arkadaşlarla. Orada da trend Kuyu Kebabı imiş. İstedik geldi ve gördük ki 200 gramı geçmeyen kuzu etinin benim kadar yeteneksiz bir adamın bile haşlamasıyla elde edilebilecek sıradan ötesi bir şey. Üstelik yanında verilen şey ise neredeyse yok. Basit salata bile paralı. Aç kalkmanın değeri ise 15 TL. Yanında azıcık kötü yapılmış pilav ile 18 TL. Yani biz yedik kazığı, burayı okuyanın yemesine gerek yok. Git ekmek arası domates ye, daha çok tatmin olursun. Ha belki güzel yapan ve ikram eden başka yer vardır ama o kadar dandik hizmet eden restoran en çok bilinen olduğundan ben ihtimal vermiyorum. Her farklı ürünü beğenen bir de üzerine edebiyat yapan adamlar yiyip övebilirler tabi. Kendileri bilir.


Not: Resmini çekmeyi unutmuşuz maalesef. Bunu internetten buldum tarihinden anlaşılacağı üzere.

2 yorum:

none dedi ki...

daha güzel yapan yerler varmış ya. o kadar da gitme üstüne :)

Protanopia dedi ki...

Abi onun iyisinden da bir halt olmaz bence. Yani olur da karın doyurduk çok şükür olur. O kadar para vermeyi gerektirecek bir şey değil.